pid-chas-obshuku-plyazhnogo-budinku-baydena-sekretnikh-dokumentiv-ne-viyavleno-advokat

Під час обшуку пляжного будинку Байдена секретних документів не виявлено - адвокат

 • 910674 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Обшук, проведений правоохоронними органами США у пляжному будиночку президента Джо Байдена у Делавері, не виявив секретних документів, передає CNN, інформує УНН.

Цитата

«Документів із секретним маркуванням виявлено не було», - заявив адвокат Боб Бауер у своїй заяві після останнього обшуку речей президента на предмет документів, що неправильно зберігалися.

Проте агенти взяли «для подальшого вивчення деякі матеріали та рукописні нотатки, які, мабуть, належать до того часу, коли він був віце-президентом».

Доповнення

Нинішній обшук ФБР знаменує собою третій випадок, коли федеральні агенти обшукували нерухомість, пов'язану з Байденом, у пошуках секретних матеріалів.

Раніше ФБР провело обшук у будинку Байдена у Вілмінгтоні, штат Делавер. Цей обшук відбувся 20 січня. 

ФБР також провело обшук у вашингтонському офісі Пенсільванського центру Байдена в середині листопада після того, як адвокати Байдена вперше виявили секретні матеріали в замкненій шафі аналітичного центру.

Обшук розпочався того дня, коли міністерство юстиції оголосило, що спеціальний прокурор Роберт Хур офіційно розпочав свою роботу з нагляду за розслідуванням щодо секретних документів. Хур замінює прокурора Джона Лауша, який провів початкову перевірку, яка відтоді перетворилася на повномасштабне кримінальне розслідування.

Хур, який раніше працював прокурором у Меріленді, був призначений на цю посаду тодішнім президентом Дональдом Трампом у 2017 році. Він обіймав цю посаду до своєї відставки у 2021 році. На цій посаді Хур грав ключову роль у низці кримінальних справ.

Він був одноголосно затверджений Сенатом на посаду прокурора США у 2018 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У центрі Мелітополя пролунали потужні вибухи - мер

     • 1121325 переглядiв

    Зеленський заявив, що уряд Грузії вбиває Саакашвілі

     • 1128024 переглядiв