pid-chas-pridushennya-aktsiy-protestu-v-sudani-zaginuli-11-osib

Під час придушення акцій протесту в Судані загинули 11 осіб

 • 8309 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. У сутичках між військовими та учасниками акцій протесту, які сталися напередодні, 30 червня, загинуло щонайменше 11 осіб. Про це повідомили представники суданської опозиції журналістам інформагенції AP, інформує УНН.

За даними представників опозиційних сил, троє тіл було знайдено в сусідньому зі столицею країни Хатумом місті Омдурман. Ці мітингарі загинули саме тоді, коли поліція стріляла в натовп протестувальників балонами зі сльозогінним газом, намагаючись спинити колону мітингарів.

Ще одна особа, котра дістала під час зіткнень із силовиками поранень, загинула дорогою до лікарні. Загалом кількість загиблих у столиці країни та розташованих неподалік містах та населених пунктах сягнула 11 осіб, кажуть у суданській опозиції. Цю кількість жертв сутичок підтвердили також і в опозиційній Спілці лікарів Судану, близькій до громадської організації SPA, що виступала організатором акції протесту.

Натомість представники влади говорять про щонайменше сімох загиблих та близько 200 поранених унаслідок сутичок між мітингарями та силовиками.

Нагадаємо, у Судані знову сталися сутички між учасниками акції протесту проти влади військових та поліцією. Щоб розігнати учасників проведеної в неділю, 30 червня, маніфестації в столиці Судану Хартумі, поліція застосувала сльозогінний газ.

Українські Національні Новини

Новини Світу