pid-chas-spetsoperatsiyi-na-pivnochi-iraku-zaginuli-troye-turetskikh-soldativ

Під час спецоперації на півночі Іраку, загинули троє турецьких солдатів

 • 23368 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Троє турецьких солдатів були вбиті в результаті нападу курдських бойовиків під час транскордонних операцій на півночі Іраку в четвер, повідомило міністерство оборони Туреччини, додавши, що шістьох бойовиків "нейтралізували". Про це пише агенство Anadolu, інформує УНН.

Цитата

"У ході повітряної операції було вражено виявлені в регіоні цілі, за попередніми показаннями знешкоджено шістьох терористів. Операції в регіоні тривають", - повідомили в міністерстві.

Деталі

У заяві міністерства йдеться, що солдатів було вбито в зоні операції "Пенс-Йілдирим".

Міністерство висловило співчуття турецькому народу у зв'язку із вбивством солдатів.

Доповнення

Операції Туреччини в Іраку спрямовані на угруповання бойовиків Курдистанської робочої партії (КРП), яке має там бази і яке Туреччина, Сполучені Штати та Європейський Союз визнають терористичною групою.

Операції Пенс – це серія наступальних заходів, які Туреччина проводить з 2019 року проти терористичних організацій на півночі Іраку, зокрема КРП.

Операції Пенс-Каплан і Пенс-Картал було розпочато у червні минулого року, а Пенс-Сімсек та Пенс-Йілдирим було розпочато у квітні цього року в іракських районах Метіна та Авасін-Басян.

У 1984 році на південному сході Туреччини угруповання КРП почало повстання, в результаті якого було вбито понад 40 000 людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу