pid-chas-zustrichi-blinkena-ta-kulebi-u-vashingtoni-vidznachili-progres-ukrayini-u-borotbi-z-koruptsiyeyu

Під час зустрічі Блінкена та Кулеби у Вашингтоні відзначили прогрес України у боротьбі з корупцією

 • 23502 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. У Вашингтоні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провели зустріч з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном щодо підготовки візиту Президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки та переговорів з Президентом Джозефом Байденом. Про це УНН інформують в ОП.

Деталі

Співрозмовники відзначили, що зустріч лідерів України та США, яка запланована на 30 серпня, стане черговим кроком у зміцненні стратегічного партнерства між двома державами. Окремо сторони зупинилися на подальшому розвитку українсько-американського партнерства в безпековій та військово-технічній сферах.

Також під час зустрічі значну увагу було приділено ситуації на Донбасі та спільним зусиллям з протидії збройній агресії Росії проти України.

Крім того, представники України та США обговорили питання енергетичної безпеки Української держави та регіону в цілому.

Торкнулися співрозмовники й теми реалізації реформ в Україні. Зокрема, під час розмови було відзначено прогрес нашої країни в очищенні судової системи і боротьбі з корупцією.

Ентоні Блінкен підтвердив незмінну підтримку Сполученими Штатами суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України. Державний секретар США заявив про беззаперечну підтримку Кримської платформи з боку Сполучених Штатів Америки.

Нагадаємо

Раніше Кулеба і глава офісу президента Андрій Єрмак прибули до Вашингтона для підготовки першого візиту українського лідера Володимира Зеленського в США. У середу вони провели зустріч з помічником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном.

Речник глави американської адміністрації Джен Дженніфер Псакі раніше повідомила, що Байден прийме Зеленського в Білому домі 30 серпня. Український президент заявляв, що очікує змістовної і плідної зустрічі. Глава президентської партії “Слуга народу”, депутат Верховної ради Олександр Корнієнко уточнював, що на зустрічі президентів планується обговорення будівництва газопроводу “Північний потік — 2”, залучення американської сторони до нормандського формату переговорів по врегулюванню конфлікту на Донбасі, збільшення обсягу військової допомоги з боку США.

Ще одна держава підтвердила участь у саміті "Кримська платформа" - тепер 32 учасника.

Українські Національні Новини

Політика