pid-kabminom-de-mitinguye-kiyivprayd-zatrimali-vismokh-protivnikiv-aktsiyi

Під Кабміном, де мітингує "КиївПрайд", затримали вісьмох противників акції

 • 12139 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. На вулиці Грушевського у столиці під Будинком уряду, де сьогодні відбувається мітинг ГО "КиївПрайд", поліцейські затримали вісьмох молодиків, які намагалися перешкодити проведенню акції. У них вилучили газові балончики, складані ножі. Наразі поліція з’ясовує їх особи та мотиви протиправної поведінки. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Нацполіції.

Як вказали у поліції, сьогодні біля Кабінету міністрів України представники однієї з громадських організацій анонсували проведення заходів за масової участі громадян.

Так, ГО "КиївПрайд" анонсувала під Кабміном сьогодні на 14 годину мирний мітинг проти поліцейського свавілля.

Тож правоохоронці посили заходи безпеки. Зокрема, поліцейські "проводили превентивні заходи з підозрілими та агресивно налаштованими особами, які не є учасниками цієї громадської організації".

"У таких осіб працівники поліції провели поверхневий огляд та вилучили кілька газових балончиків та складані ножі. А восьмеро агресивно налаштованих молодиків, які намагалися своїми діями перешкоджати проведенню заходів, затримали. Зараз з ними спілкуються поліцейські та встановлюють усі обставини та мотиви такої поведінки", - зауважили у поліції.

Після перевірки, як зазначається, їхнім діям буде надана правова оцінка.

Нагадаємо, 5 червня відбувся мітинг під Верховною Радою. Під час мітингу під Радою чоловік підпалив себе.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП