pid-sanktsiyami-ukrayini-opinilisya-aviakompaniyi-yaki-litayut-do-rf

Під санкціями України опинилися авіакомпанії, які літають до РФ

 • 21909 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Проти низки іноземних авіакомпаній, які літають до аеропортів держави-агресора РФ, ввели санкції - за польоти з порушенням чинного українського законодавства. Про це УНН повідомили у пресцентрі Служби безпеки України.

"За ініціативи Служби безпеки України до молдовської авіакомпанії JET4U S.R.L. та португальської JET4U LDA застосовано санкції за здійснення польотів до Російської Федерації та на тимчасово окуповані території України з порушенням чинного законодавства", - йдеться у повідомленні.

Деталі

На підставі виявлених порушень Служба безпеки, як вказано, "рекомендувала РНБО застосувати до зазначених компаній такі санкції як: зупинення виконання фінансових та економічних зобов’язань, повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України, блокування активів".

Санкції мають діяти до закінчення терміну окупації Криму або до набрання законної сили рішенням Європейського суду з прав людини за позовом України до Росії про відшкодування збитків у зв’язку з анексією півострова, вказали у спецслужбі.

Доповнення

Авіакомпанії JET4U SRL, зареєстровані в Молдові, та JET4U LDA, зареєстровані в Португалії, входять до групи компаній JET4U, яка управляє парком приватних літаків в оренду та фрахтування. ЗМІ пов’язують ці компанії з польотами українських опозиційних політиків до Росії.

Раніше Кабінет міністрів України також запропонував ввести санкції проти 13 російських та одного сирійського авіаперевізника, через здійснення польотів у межах забороненої зони над тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим. Остаточне рішення повинна була ухвалити Рада національної безпеки і оборони України.

Це вже не перше запровадження санкцій проти авіаперевізників РФ. Ще в 2015 році Україна запровадила санкції проти 29 російських авіакомпаній.

Додамо, напередодні Президент Володимир Зеленський також запровадив персональні санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції діятимуть 5 років. Також санкції накладені на низку підприємств медіахолдингу “Новини”, куди також входять телеканали “ZIK” і “NewsOne”, 112-канал. Попередньо їх затвердила Рада національної безпеки і оборони. З 19 членів РНБО 17 проголосували за, один - за повідомленнями, голова парламенту Дмитро Разумков - утримався, один перебував у відрядженні. У СБУ ці санкції також прокоментували.

Українські Національні Новини

Економіка