pid-tiskom-rashistiv-u-melitopoli-lishe-10-pogodzhuyutsya-golosuvati-na-referendumi-mer

Під тиском рашистів у Мелітополі лише 10% погоджуються голосувати на “референдумі” – мер

 • 160246 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. У тимчасово-окупованому Мелітополі Запорізької області лише 10% населення, з тих, хто залишився, готові проголосувати “за” включення міста до складу рф. Як повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону, цей відсоток людей дає попередню згоду лише через тиск та погрози окупантів їхньому життю, передає УНН.

Цитата

“У Мелітополі залишилося менше, ніж 50% населення. З цих 60 тисяч населення, яке залишилося, лише 20% рашисти змогли знайти. Тому що вони ловлять наших мешканців на ринку, на вулиці, просто заходять в будинок без дозволу, і так далі. І лише з цих 20%, які їм вдалося знайти – менше, ніж 10% погоджуюся проголосувати “за”. Але це не означає, що ці мешканці проголосують, тому що вони голосують “за” лише під тиском, під дулом автомату, під тиском загрози життю та депортації”, – зазначив мер.

Деталі

За його словами, на сьогодні перебувати на тимчасово-окупованих територіях області вкрай важко, тому українці, які проживають там, демонструють свій спротив деякими шляхами.

“Перш за все, наші люди массово виїжджають за межі міста, їдуть до родичів у село, на Азовське узбережжя, не відкривають двері. Але не відкривати двері також є загрозою, тому що через сусідів рашисти передають, що вони будуть приходити завтра, і післязавтра, і якщо не знайдуть – то будуть застосовувати якісь там санкції. Тим, хто голосує “проти” – рашисти також загрожують, що прийдуть на наступний день, і якщо вони не передумають, то одразу після цього фейкового “референдуму” буде депортація”, – продовживи Федоров.

Окупанти у Мелітополі застосовують всі терористичні дії до мешканців міста. Зокрема, з сьогоднішнього дня рашисти заборонили громадянам виходити на вулицю, та ходити в центральний парк. Це робиться для того, щоб містяни залишалися вдома, та їх було легше знайти. Окрім цього, окупанти оголосили тривалі вихідні також для того, щоб люди не полишали домівок.

“Не кажучи вже про істинну причину цього фейкового “референдуму” – це мобілізація, і сьогодні вкрай важка евакуація саме з міста Мелітополя, тому що виїхати через Василівку мешканці, яким від 18 до 35 років, зовсім не можуть. Тому ситуація лише нагнітається. Але, на жаль, це не вплине на фейкові цифри, які вже заготовані в рашистів, і вони точно покажуть, що проголосували 120%, чи ще якась кількість, яку вони вигадають”, – констатує міський голова.

Він також додав, що у Мелітополі залишилося приблизно 10 тисяч чоловіків призовного віку.

Федоров розповів, що наразі відповідним органам передано список з 58 колаборантів, які є членами комісій з організації “референдуму”, та до яких будуть застосовані санкції.

“Всі колаборанти точно розуміють, що Україна повернеться. Тому, як приклад, в колективах вони між собою зовсім не розмовляють, та всі пересварилися один з одним, тому що вважають, що один “зливає” інформацію Україні, або інший “зливає” інформацію, і це добре. Тому що нам кожного дня телефонують колаборанти для того, щоб надавати інформацію, та заключати угоду. Тому, панічні настрій є. Всі вони чітко розуміють, що цей фейковий “референдум” зроблений не через те, що є підтримка населення, а через те, що рашисти роблять ставки на те, щоб зробити мобілізацію”, – зазнаичив він.

Водночас, на окупованих територіях активно продовжує свою діяльність партизанський рух, та відбувається опір окупаційній владі.

“Є багато дій, які ми не можемо озвучувати, але обов’язково скажемо про них через декілька днів після закінчення цього фейкового “референдуму”. Але одна з цілей, яку можу назвати – це повністю зруйнована підстанція, яка живила електротягу на залізничній дорозі. Таким чином, залізнична станція у Мелітополі повністю не функціонує, і тим самим не постачаються боєприпаси, тяжке озброєння. Але з іншого боку слід зазначити, що вибухи у Мелітополі зараз роблять і провокують самі окупанти. Це вони роблять для того, щоб нагоняти паніку серед цивільного населення, щоб знову ж таки, наші мешканці не виходили з будівлі”, – констатував мер.

Доповнення

Голова Херсонської ОДА Ярослав Янушевич повідомив, що російські окупанти на Херсонщині силою та погрозами змушують мешканців голосувати на “референдумі” за входження області до складу рф. За допомогою псевдореферендуму росія хоче легітимізувати звірства та терор, які вони вчиняють в області.

Українські Національні Новини

Суспільство