pidbito-pidsumki-pershogo-misyatsya-v-dobovomu-balansuvanni

Підбито підсумки першого місяця в добовому балансуванні

 • 10211 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. ПАТ "Укртрансгаз" підбив підсумки першого місяця роботи в добовому балансуванні. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу "Укртрансгазу".

За даними Інформаційної платформи Оператора ГТС, загальний обсяг негативних добових небалансів у березні склав 336 млн куб м природного газу, або 3,1 млрд грн з ПДВ.

Серед них 172 млн куб. м, або 1,6 млрд грн – небаланси операторів ГРМ, а 164 млн куб. м, або 1,5 млрд грн – небаланси замовників послуг транспортування. Це значно точніший розрахунок зі сторони постачальників, ніж було у грудні 2018 року (2,6 млрд куб. м), січні (2,9 млрд куб. м) і лютому 2019 року (1,7 млрд куб. м) в режимі місячного балансування. Тобто загальний обсяг негативних небалансів за результатами березня – точніший приблизно в 6 разів.

Згідно розділу XIV Кодексу ГТС, Оператор ГТС має здійснити продаж Замовнику, а Замовник купівлю в Оператора ГТС природного газу в обсягах негативного добового небалансу.

При цьому загальний обсяг позитивних добових небалансів за березень склав 241 млн куб. м природного газу, або 1,9 млрд грн. У порівнянні з груднем 2018 року (2,0 млрд куб.м), січнем (2,3 млрд куб. м) та лютим 2019 року (0,6 млрд куб. м) точність розрахунків також підвищилася у понад 6 разів.

Згідно розділу XIV Кодексу ГТС, Оператор ГТС здійснює купівлю у Замовника, а Замовник продаж Оператору ГТС природного газу в обсягах позитивного добового небалансу.

Як повідомляв УНН, перше добове балансування газу в Україні склало 140 млн куб. м.

Нагадаємо, 1 березня газовий ринок в Україні перейшов на добове балансування.

Українські Національні Новини

Економіка