pidgotovka-do-opalyuvalnogo-sezonu-v-smili-rozpovili-pro-situatsiyu-iz-zaborgovanistyu-po-zhkg

Підготовка до опалювального сезону: в Смілі розповіли про ситуацію із заборгованістю по ЖКГ

 • 15289 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. У Смілі сподіваються вчасно почати опалювальний сезон і наступного тижня обговорити питання заборгованості перед “Черкасигаз”. Про це в коментарі УНН сказав заступник міського голови Сміли Микола Іщенко.

“На даний момент у нас з НАК “Нафтогазом” ніяких проблем немає щодо заборгованості. У нас є переплата по поточним платежам по газу, які є договори діючі, там більше 500 тис. По реструктуризації, по боргах, у нас зараз немає ніякої заборгованості. Зараз у нас залишається тільки така, поточна заборгованість з “Черкасигаз”, - сказав Микола Іщенко.

Він зазначив, що вони обговорять питання заборгованості з “Черкасигаз” наступного тижня.

“Інших проблем тут немає. Технічно все готово. (Опалювальний сезон - ред.) відбудеться вчасно. Сподіваємось на те, що він відбудеться вчасно, але ще нам треба врегулювати питання з “Черкасигаз”. Це в нас договори розподілу. Там є поточна заборгованість, було на 30 вересня станом 1,9 млн, але на сьогодні вони вже врахували попередні місяці і ще додали 3 млн. Тобто, вони зараз вирішують питання щодо погашення поточної заборгованості. По розподілу”, - додав Микола Іщенко.

Нагадаємо, у січні 2018 року у місті Сміла Черкаської області був провал опалювального сезону: були відключені від газу дві котельні, які забезпечували теплом житлові будинки. 

У жовтні 2019 року знову виникли проблеми із запуском опалювального сезону в Смілі.

Того ж місяця майже всі тепловики, в тому числі й у Смілі, отримали номінації на газ від Нафтогазу.

Також нагадаємо, Нафтогаз застеріг від зриву початку опалювального сезону у пів сотні міст і сіл.

Українські Національні Новини

Суспільство