pidkhid-ukrayinskikh-vchenikh-u-roboti-nad-kandidatom-antikovidnoyi-vaktsini-ye-naukovim-ta-unikalnim-komisarenko

Підхід українських вчених у роботі над кандидатом антиковідної вакцини є науковим та унікальним — Комісаренко

 • 21886 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Відомий український учений-біохімік, професор, доктор біологічних наук, академік НАН України Сергій Комісаренко брав участь у нараді Президента України, на якій Главі держави презентували результати дослідження українського кандидата у вакцини від COVID-19. У коментарі УНН науковець зазначив, що зустріч була дуже конструктивною.

"Я був на цій нараді. Я вважаю, що нарада пройшла дуже продуктивно. Я вперше зустрічався із Президентом і хочу сказати, що він дуже вникав у всі деталі. Загалом, проведення доклінічних досліджень (кандидата у вакцини від COVID-19 - ред.) і взагалі теоретичної розробки - є вкрай цікавими, і я думаю, що нам вдасться розробити цю вакцину. Поза цим, ми ще розробляємо два підходи до створення вакцин. Але говорити щось наперед не буду. Я сподіваюся, що ми на доброму шляху. А як воно відбудеться – побачимо, розвиток подій продемонструє", - сказав він.

Комісаренко додав, що наразі все підтверджує, що "з цього може вийти дуже цікава вакцина".

"Це суто науковий пошук, але він обґрунтований об’єктивно, є всі можливості і поки що вони підтверджують, що з цього може вийти дуже цікава вакцина. Більше того, підхід який використаний, він унікальний, він відрізняється від інших вакцин, які розробляються у світі. Він оригінальний і дуже перспективний", - зауважив науковець.

Він зазначив, що нарада у Президента демонструє залучення і зацікавленість держави у тому, що роблять українські вчені.

"Ця нарада демонструвала, що держава до цього долучається. Я представляв НАН, були представники МОЗ, був міністр (Максим Степанов - ред.) і його заступник Ляшко (Віктор Ляшко - головний санлікар країни - ред.), були люди з апарату Президента, сам Президент. Усі вони були дуже зацікавлені. Президент був дуже зацікавлений, це була не просто формальна зустріч, вона була конструктивною і дуже мені сподобалася", - поділився враженнями Комісаренко.

Нагадаємо, за словами міністра Степанова, МОЗ наполегливо працюватиме над подальшими кроками у виробленні української вакцини від COVID-19.

Також нагадаємо, як повідомила Ольга Голубовська, доклінічне дослідження українського кандидата у вакцини від COVID-19 проведене за міжнародними стандартами.

Українські Національні Новини

Суспільство