pidkontrolni-fsb-khakeri-armageddon-atakuvali-sayti-vladi-v-ukrayini-sbu

Підконтрольні ФСБ хакери Armageddon намагалися зламати сайти влади в Україні - СБУ

 • 15461 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували масштабну кібератаку на урядові ресурси України з боку групи хакерів Armageddon, яку контролює ФСБ РФ. Про це заявили у пресцентрі СБУ, передає УНН.

Цитата:

"Кіберфахівці СБУ заблокували масштабну кібератаку підконтрольного ФСБ РФ хакерського угруповання “Armageddon”. Через дії хакерів куратори з країни-агресора могли отримати доступ до секретних даних вищих органів державної влади України", - сказано у повідомленні.

Деталі

У СБУ повідомили, що вдалося нейтралізувати наслідки та усунути передумови для "потенційного несанкціонованого доступу російських спецслужб до державних інформаційних ресурсів".

Про виявлені кіберзагрози СБУ поінформувала органи державної влади через платформу “MISP-UA”.

Доповнення

Наразі СБ України спільно з Департаментом нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора, як вказано, "вживає всі необхідні заходи для фіксації численних кібератак з боку іноземних спецслужб".

Раніше у СБУ заявляли, що понад 70% від загальної кількості всіх кібератак на органи державної влади України відбувається з боку Російської Федерації. Також у СБУ вказували, що у спецслужбах РФ є підрозділи, які займаються кібератаками проти України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві жінка вистрибнула з вікна лікарні для хворих на COVID-19

     • 31891 переглядiв

    Партійне будівництво: місія нездійсненна?

     • 45067 переглядiв

    Рада змінила порядок денний п'ятої сесії

     • 21025 переглядiв