pidkontrolniy-rf-sud-krimu-lishiv-pid-vartoyu-sche-odnogo-ukrayinskogo-moryaka

Підконтрольний РФ суд Криму лишив під вартою ще одного українського моряка

 • 8793 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Підконтрольний РФ Верховний суд Криму у середу відмовив у задоволенні апеляційної скарги ще одному українському моряку, захопленому біля Керченської протоки 25 листопада. Про це повідомляє УНН з посиланням на Крим Реалії.

"Сьогодні суддя підконтрольного Росії Верховного суду Криму Тетяна Мельник відмовила в задоволенні апеляційної скарги захисту Мельничука і залишила його в московському СІЗО до 24 січня", - повідомляє видання.

В ході засідання адвокат Едем Семедляев заявив відвід складу суду в зв'язку з тим, що ця справа непідсудна цивільному суду, проте суддя Мельник відмовилася розглядати цей відвід.

У той же час суддя задовольнила клопотання про надання перекладача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ заявили, що захоплення моряків повинно було "чогось навчити" Київ

Адвокат Едем Семедляєв поспілкувався з підзахисним Олегом Мельничуком перед внесенням рішення. Олег повідомив, що російські тюремщики вилучили в нього два листи, які були адресовані капітану українського буксира "Яни Капу".Олег повідомив, що в камері тепло, грошей вистачає. Адвокат зачитав йому смс від батька: "Чекаємо всі!".

Нагадаємо, підконтрольний РФ Верховний суд Криму у вівторок, 25 грудня, відмовив у задоволенні апеляційних скарг трьом українським морякам, захопленим біля Керченської протоки 25 листопада.

Як повідомляв УНН, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон було взято 24 людини - військові моряки і співробітники СБУ. 24 українських моряків заарештували в Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Воєнний стан в Україні припинено - Президент

     • 9099 переглядiв

    У під'їзді на Закарпатті знайшли новонароджену дитину

     • 9847 переглядiв

    Квиток на мільйон доларів два місяці пролежав у машині

     • 11215 переглядiв