pidlitkoviy-vik-trivaye-vid-10-do-24-rokiv-vcheni

Підлітковий вік триває від 10 до 24 років – вчені

 • 62536 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Підлітковий вік у молодих людей триває від 10 до 24 років, хоча раніше прийнято було вважати, що цей термін закінчувався у 19 років. Відповідне дослідження медичного журналу Lancet оприлюднило у п’ятницю видання BBC, передає УНН.

Постіндустріальним країнам необхідно нове визначення підліткового віку, кажуть експерти, що брали участь в опитуванні журналу. Якщо раніше європейці вступали у доросле життя в 19 років, то сьогодні це відбувається в середньому у 24 роки. Нову норму потрібно відобразити в законах, вважає ряд експертів.

Основні причини підвищення віку дорослішання - соціальні, йдеться в статті. Сьогодні в постіндустріальних країнах молоді люди довше здобувають освіту, пізніше одружуються і заводять дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли, як вага школярок впливає на їх успішність

"Вікові категорії завжди досить довільні, але сьогодні наше розуміння підліткового періоду занадто вузько Період з 10 до 24 років підходить краще, з огляду на те, як сьогодні розвиваються підлітки", - вважає директор центру дитячої здоров'я Королівської дитячої лікарні в Мельбурні професор Сьюзан Сойєр.

На її думку, зміни мають вплинути на соціальну політику в західних країнах. Наприклад, Сойєр пропонує продовжити дію соціальних послуг з підтримки молоді до 25 років.

З нею не згодна доктор Джен Макваріш, соціолог з Кентського університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський школяр знайшов помилку в даних NASA

На думку Макваріш, запропоновані заходи приведуть до того, що бажання підлітків стати незалежними буде сприйматися як патологічне.

"Немає нічого безповоротно інфантильного в тому, щоб провести перші роки після двадцяти, отримуючи вищу освіту, або експериментуючи з пошуком роботи…Суспільство має задавати якомога вищу планку для наступного покоління", - вважає вона.

Українські Національні Новини

Суспільство