pidozryuvaniy-u-koruptsiyi-kolishniy-korol-ispaniyi-khuan-karlos-i-zalishaye-krayinu

Підозрюваний у корупції колишній король Іспанії Хуан Карлос І залишить країну

 • 14328 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Колишній король Іспанії Хуан Карлос І у понеділок, 3 серпня, оголосив, що залишає країну. Про це він повідомив у листі на ім'я його сина, нинішнього короля Іспанії Феліпе VI, розміщеному на сайті королівської родини, передає УНН із посиланням на DW.

“Я повідомляю вам про своє обдумане рішення переїхати з Іспанії на цей період”, — йдеться в листі.

Очевидно, що йдеться про період розслідування справи про корупцію та хабарництво. Як відомо, 8 червня Верховний суд Іспанії заявив про проведення розслідування для з’ясування ролі Хуана Карлоса І у корупційній справі, пов’язаній з будівництвом високошвидкісної залізниці у Саудівській Аравії. Органи юстиції здійснюють розслідування з 2018 року. У зв’язку з імунітетом, який мав колишній король до свого зречення престолу у 2014 році, розслідування щодо нього може здійснювати лише Верховний суд. Він має право розслідувати лише ті події, які відбулися після зречення Хуаном Карлосом престолу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишньому королю Іспанії успішно провели операцію на серці

Розслідування справи розпочалося у вересні 2018 року після того, як стало відомо, що колишня подруга Хауна Карлоса, Корінна цу Зайн-Вітґенштейн заявляла, що король отримав комісійні у зв’язку з залізницею між Меккою та Мединою, побудованою іспанськими компаніями. У березні швейцарське видання Tribune de Geneve повідомило, що ще у 2008 році Хуан Карлос нібито міг отримати від Саудівської Аравії хабарів на 100 мільйонів доларів, які були зараховані на швейцарський рахунок, відкритий на ім’я його фонду.

Через свого адвоката 82-річний Хуан Карлос неодноразово відмовлявся коментувати ці обвинувачення.

Українські Національні Новини

Новини Світу