pidozryuvaniy-zaplatili-90-dol-za-ubivstvo-kim-chon-nama-zmi

Підозрюваній заплатили 90 дол. за убивство Кім Чон Нама - ЗМІ

 • 10206 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Індонезійка, заарештована за підозрою у вбивстві брата лідера Північної Кореї, заявила, що їй заплатили 400 малайзійських рингітів (90 доларів), щоб виконати завдання, передає УНН із посиланням на ВВС.

Як пише видання, у суботу представники індонезійського посольства відвідали 25-річну підозрювану Сіті Айші у столиці Малайзії.

Вона каже, що отримала готівку і мала завдання намазати обличчя Кім Чон Нама "дитячим маслом". Вона вважала, що це був жарт в рамках реаліті-шоу.

Як показало розслідування, Кім Чон Нам загинув від отруєння високотоксичною речовиною нервово-паралітичної дії під назвою "VX".

Після 30-хвилинної зустрічі з Сіті Айші, заступник посла Індонезії в Малайзії Андреано Ервін сказав, що жінка розповіла, що якісь люди попросили її "зробити цей вчинок".

"Вона розповіла у загальних рисах, що зустрілася з якимись людьми, які виглядали як японці або корейці", - розповів дипломат.

"За її словами, їй 400 рингітів, щоб виконати це... Вона каже, що їй дали якесь масло, на зразок дитячого масла", - додав він.

Водночас чиновники кажуть, що на тілі самої жінки не видно жодних ознак того, що вона постраждала від хімічної речовини.

Кім Чон Нам помер минулого тижня після того, як в аеропорту Коала-Лумпура дві жінки нанесли йому на обличчя отруйну речовину.

Існує підозра, що за цим нападом стоїть Північна Корея, але вона рішуче заперечує це.

Крім індонезійки, у зв'язку з вбивством також заарештували в'єтнамську і громадянина Північної Кореї. Ще щонайменше сімом людей розшукує поліція.

Українські Національні Новини

Новини Світу