pidozryuvanogo-u-vbivstvi-yakomu-ne-mozhut-obrati-zapobizhniy-zakhid-zatrimano-sche-na-dobu

Підозрюваного у вбивстві, якому не можуть обрати запобіжний захід, затримано ще на добу

 • 13564 переглядiв

ЖИТОМИР-КИЇВ. 3 лютого. УНН. Підозрюваного в вбивстві підприємця у Житомирі, якому два дні суд не може обрати запобіжний захід, затримано ще щонайменше на добу. Про це кореспонденту УНН повідомила керівник відділу комунікації ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

У чоловіка, який підозрюється у вбивстві, яке сталось у травні 2016 року була виявлена зброя, що дало правоохорнцям можливість затримати підозрюваного за інше правопорушення.

"Затримано, відповідно до статті 208 (затримання уповноваженою особою) Кримінально-процесуального кодексу за вчинення правопорушення, передбаченого статею 263 (незаконне зберігання зброї, боєприпасів або вибухових речовин Кримінального кодексу України.

Коли його затримували, була вилучена зброя, направлена на експертизу і на даний час це дало можливість його затримати за інше правопорушення і уже у рамках цього правопорушення або клопотати про обрання ще однієї міри запобіжного заходу, або нарешті вирішити цю ситуацію з оголошення особі про вже обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Стаття 208 дозволяє затримувати особу, але упродовж 24 годин цій особі має бути або оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, або звільнено з під варти", - повідомила Алла Ващенко.

Нагадаємо, у Житомирі підозрюваний у вбивстві може вийти на свободу, оскільки колегія суддів не зібралась для обрання йому міри запобіжного заходу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП