pidozryuvanomu-u-vbivstvi-floyda-priznachili-zastavu-u-milyon-dolariv

Підозрюваному у вбивстві Флойда призначили заставу у мільйон доларів

 • 12488 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Суд у Міннеаполісі визначив запобіжний захід у вигляді застави у розмірі одного мільйона доларів для колишнього американського офіцера поліції Дерека Шовіна, якого обвинувачують у вбивстві Джорджа Флойда під час його затримання. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

При цьому підозрюваний погодився на низку умов суду у випадку внесення за нього застави у зазначеному розмірі та звільнення з-під варти. Зокрема, Шовін не матиме права контактувати з членами родини Флойда, не матиме права працювати у сфері безпеки або забезпечення правопорядку, зобов'язаний буде здати зброю та не зможе залишати межі штату Міннесота.

У понеділок Дерек Шовін, обвинувачений у вбивстві другого ступеня, вперше постав перед судом через відеозв'язок, перебуваючи у попередньому ув'язненні у в'язниці Міннесоти. Наступне судове слухання заплановане на 29 червня.

Нагадаємо, 25 травня в Міннеаполісі після жорсткого затримання поліцейським помер 46-річний афроамериканець Джордж Флойд. Гнів і обурення протестувальників викликало опубліковане у мережі відео затримання чоловіка.

Українські Національні Новини

Новини Світу