pidpalili-politseyskiy-furgon-u-barseloni-prodovzhuyutsya-protesti-za-zvilnennya-repera

Підпалили поліцейський фургон: у Барселоні продовжуються протести за звільнення репера

 • 14157 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. В Барселоні сьогодні було заарештовано десять людей за напад на поліцейських під час нових протестів проти ув'язнення репера Пабло Хаселя. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Під час протестів у Барселоні демонстранти підпалили поліцейський фургон, розбили фасади магазинів та банків, кидали у поліцейських скляні пляшки.

Групи людей грабували банки та магазини у той час, як пожежники гасили там загоряння. За напад на поліцейських затримали 10 мітингарів.

Що було раніше

Каталонського репера Пабло Хаселя звинувачують у прославленні тероризму та образі королівської сім’ї у своїх піснях. Суд виніс відносно нього рішення про арешт строком на дев’ять місяців. У вівторок поліція штурмувала будівлю університету, де Хасель забарикадувався і заарештувала його, провокуючи мітинги та заворушення в Барселоні та інших містах Каталонії.

17 лютого тисячі людей вийшли на акції протесту у Мадриді та Барселоні проти затримання каталонського репера Пабло Хаселя. Поліція заарештувала 18 людей, тоді як 55 отримали поранення, серед них — 25 офіцерів.

Заворушення, якими завершилися акції протесту в Іспанії проти арешту засудженого репера Пабло Хаселя, не мають нічого спільного із захистом свободи самовираження. Таку думку висловила в четвер віцепрем’єрка королівства Кармен Кальво в інтерв’ю радіостанції Cadena SER.

Українські Національні Новини

Новини Світу