pidpilna-vaktsinatsiya-vid-covid-19-u-moz-pochali-perevirku

Підпільна вакцинація від COVID-19: у МОЗ почали перевірку

 • 18230 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. У Міністерстві охорони здоров’я спільно з Держлікслужбою почали перевірку можливості підпільної вакцинації від COVID-19. Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі шоу Народ проти, передає УНН.

“Сам процес цієї вакцинації, якщо він дійсно відбувався, це така, на моє переконання, “мєрзка” історія… Розбирається Служба безпеки, завела справу. В свою чергу, поки нічого не каже, збирає відповідний фактаж, все ж таки - декілька днів. Ми, в свою чергу, отримали доручення від Прем’єр-міністра і сьогодні розпочали свою частину перевірки. Ми без доручення не могли вийти на перевірку. Держлікслужба, разом з фахівцями МОЗ. Я вважаю, що це той випадок, коли дуже швидко треба дати відповідь суспільству - чи було це, чи не було і в який спосіб”, - сказав Максим Степанов. Він зазначив, що диму без вогню не буває, і це могло бути.

Нагадаємо, у низці ЗМІ з’явилася інформація про те, що перед Новим роком чартерним рейсом з Ізраїлю в Україну була таємно завезена партія вакцини Pfizer. У Києві після цього начебто розпочалася підпільна VIP-вакцинація від COVID-19 чиновників і бізнесменів. Ціна дози, за повідомленнями — до 3000 євро. Бізнесмен Михайло Бродський також повідомив, що щеплення роблять у клініці “Меділенд” і вартість послуги становить 2,5 тисячі євро за дві дози. За його словами, вже вакцинувалися прем’єр-міністр Денис Шмигаль та нардеп, голова профільного медичного комітету ВР Михайло Радуцький, який, як заявляє Бродський, і допомагає проводити оборудку з вакцинами. В схемі також, як стверджує Бродський та окремі ЗМІ, задіяний бізнесмен Роман Гольдман, який працює на медичних ринках України та Ізраїлю, що нібито свідчить на користь ізраїльського походження вакцини. Шмигаль доручив перевірити заяви про підпільну вакцинацію від COVID-19

Також нагадаємо, що СБУ відкрила провадження через ввезення контрабандної вакцини в країну під видом Pfizer. 

Українські Національні Новини

Політика