pidpriyemitsya-rozpovila-yak-grant-vid-mkhp-gromadi-dopomig-vidnoviti-fermu-pislya-ruynuvannya-rosiyskoyu-raketoyu

Підприємиця розповіла, як грант від "МХП-Громаді" допоміг відновити ферму після руйнування російською ракетою

 • 1461990 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Підприємиця Вікторія Кривещенко відбудовує свою перепелину ферму “Чарівний птах”, яка у березні постраждала внаслідок влучання ворожої ракети. Кошти на відновлення бізнесу жінка отримала завдяки участі у грантових програмах, у тому числі від благодійного фонду “МХП-Громаді”, передає УНН.

Деталі

Перепелина ферма “Чарівний птах” знаходиться в селі Перемога на Київщині, до якого 28 лютого 2022 року зайшли російські війська. 11-го березня в одне з приміщень прилетів російський снаряд, внаслідок чого майже всі птахи загинули, вижили тільки 2%.

Після деокупації Вікторія з чоловіком взялися відновлювати бізнес, проте розуміли, що того попиту, що був раніше, поки не буде. Через нестабільність ринку, родина відмовилася від ідеї брати кредит у банку і вирішила податися на гранти. Підприємиця, розповіла, що участь у грантових програмах допомагала не лише отримати кошти на відбудову виробництва, а й отримати нові знання.

Цитата

“У грантових програмах, як SEED, є свій плюс — крім фінансової допомоги, вони створюють якісний і цікавий освітній проєкт. Підтримка коштами дуже важлива, але й не менше, ніж додаткове навчання, нові знайомства та обмін досвідом з іншими компаніями. Та ж МХП менторила нас і розповідала про власні кейси співпраці з малим бізнесом, вибудовування логістики тощо”, - зазначила Вікторія Кривещенко.

Зараз підприємці відбудовують зруйновані приміщення. Вже вдалося відновити зовнішні стіни і покрівлю. Стартом для відновлення поголів’я стали ті 2% птахів, які вижили після обстрілу. Станом на зараз фермерам вдалося збільшити їхню кількість майже вдесятеро – до 20% від довоєнної кількості.

Нагадаємо

Жителька Сумщини відкрила власну пекарню завдяки перемозі у конкурсі від “МХП-Громаді”.

Довідка

"МХП–Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу