pidpriyemstvo-taruti-ne-povertaye-derzhavi-vagoni-klimenka

Підприємство Тарути не повертає державі вагони Клименка

 • 25042 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. ПАТ "Дніпропетровський металургійний комбінат" не віддає державі 150 піввагонів, які належали фірмі, афільованій з колишнім міністром доходів та зборів Олександром Клименком. Про це йдеться у документі, що є у розпорядженні УНН.

Відповідно до рішення Печерського суду Києва від серпня 2017 року, піввагони, що належали ТОВ "Юнісон груп", були передані в управління та користування філії "Рефрижераторна вагонна компанія" ПАТ "Укрзалізниця". Частиною вагонів РВК успішно користується і вже заробила на них понад 12 млн грн (станом на кінець 2017 року).

Однак, у документі, що є в розпорядженні УНН, посадовці РВК вказують, що ще 17 піввагонів перебувають за межами України, а 150 піввагонів використовуються ПАТ "Дніпропетровський металургійний комбінат" (що входить до холдингу "Індустріальний союз Донбасу", який пов’язаний з нардепом Сергієм Тарутою) і РВК не має до них доступу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На рахунках фірм Клименка та його батька у Ліхтенштейні заблоковано більше 26 млн доларів

Вказується, що ДМК має договір оренди з "Юнісон груп" щодо цих 150 піввагонів. І на сьогоднішній день вагони перебувають на під’їзних коліях комбінату. У РВК повідомляють, що звернення комбінат ігнорує та надсилає формальні відписки, тобто не виконує рішення суду.

Як стало відомо УНН, у розпорядження РВК було передано 850 піввагонів, на яких їм вдалося заробити для держави понад 12 млн грн. Якщо йдеться про 150 вагонів, які державі не передаються, то можна говорити про втрати від їх невикористання на суму не менше 2 млн грн.

Нагадаємо, в рамках розслідування справи Олександра Клименка, якого підозрюють зокрема у заволодінні державним майном в особливо великих розмірах, військовою прокуратурою було встановлено, що О.Клименко протягом 2013-2017 років лише за рахунок експлуатації і використання, надання в оренду, іншої господарської діяльності вагонів отримав через підлеглих і довірених осіб через компанію "Юнісон" прибуток у сумі орієнтовно 400 млн грн.

Як повідомляв УНН, у рамках розслідування кримінального провадження щодо так званих "схем Клименка" були затримані десятки екс-чиновників різних рівнів з податкової служби. Загальні збитки, завдані державі "схемами Клименка", становлять щонайменше 96 млрд грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП