pidriv-saperiv-u-siriy-zoni-na-donbasi-kvalifikuvali-yak-terakt

Підрив саперів у "сірій зоні" на Донбасі кваліфікували як теракт

 • 15322 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Загибель одного та поранення двох спеціалістів групи піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування у "сірій зоні" на Донбасі слідчі будуть розслідувати як теракт. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.

"Під процесуальним керівництвом Костянтинівської місцевої прокуратури розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) КК України", - вказали у прокуратурі.

За даними відомства, 9 квітня, о 9:30, група піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ у Донецькій області у складі 4 осіб та 1 одиниці техніки проводила роботи з обстеження та очищення ділянок місцевості від вибухонебезпечних предметів. Зокрема, група виконувала ремонтно-відновлювальні роботи ділянки напірного трубопроводу діаметром 2 300 мм від насосної станції 3-го підйому каналу "Сіверський Донець - Донбас" в районі населеного пункту Зайцеве Бахмутського району.

"Під час роботи спеціалістів у "сірій зоні" стався вибух невідомого вибухонебезпечного предмету, внаслідок чого 30-річний старший сапер відділення піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування загинув, а 24-річний начальник відділення та 26-річний сапер отримали поранення", - вказали у прокуратурі.

З проникаючим пораненням передпліччя, травмою грудної клітини та крововтратою поранених, як вказано, швидкою допомогою Збройних сил України доставлено до Бахмутської центральної міської лікарні.

Наразі проводяться заходи щодо евакуації піротехніків з "сірої зони".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП