pidtopleni-budinki-ta-poshkodzheniy-mist-negoda-narobila-bidi-na-prikarpatti

Підтоплені будинки та пошкоджений міст: негода наробила біди на Прикарпатті

 • 8800 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Підняття рівнів води спостерігаються у Івано-Франківській області у зв'язку з сильними дощами. Про це повідомив прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій, передає УНН.

"Через сильний дощ на Прикарпатті спостерігаються підняття рівнів води. Негода наробила чимало шкоди на Прикарпатті", - йдеться в повідомленні.

У селі Фитьків Надвірнянського району через підняття рівня води в річці Бистриця-Надвірнянська було пошкоджено пішохідний місток.

А в селі Підлісся Тисменицького району водами річки Бистриця-Солотвинська було пошкоджено берегоукріплення на відстані орієнтовно 100 м.

"На місці працівниками пожежно-рятувальної служби, Дністровського басейнового управління водних ресурсів та органами місцевого самоврядування проводяться роботи щодо укріплення дамби негабаритним каменем та мішками з піском. До робіт з ліквідації залучено 38 чоловік та 7 одиниць техніки, з них від Управління ДСНС в області 18 чоловік на 2 одиницях техніки", - розповіли рятувальники.

У місті Болехів у результаті підняття рівня води в місцевому потічку дощові води підтопили окремі підвальні приміщення житлових будинків.

"До виконання робіт з відкачування води залучалися 4 рятувальники та 1 одиниця техніки державного пожежно-рятувального поста міста Болехів. Загалом відкачано воду з 4 підвальних приміщень житлових будинків",- уточнили у ДСНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проїзд гондолою по 8 гривень: соцмережі відреагували на затоплений Київ

Нагадаємо, потужна злива вчора накрила Запоріжжя та область. Там випала півмісячна норма опадів. Крім того, сильні дощі затопили вулиці Херсона, перетворивши їх на річки.

Столиця України також постраждала через негоду. Так, у низці районів пошкоджено, зокрема, автомобілі та будинки поваленими деревами та білбордом. Негодою було пошкоджено шляхопровід у Подільському районі Києва. На деяких вулицях столиці вода на дорогах не сходила, і автомобілі "плили" по дорозі. Приблизно така ж ситуація була і на тротуарах та особливо в підземних переходах. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП