pidtrimka-ukrayini-dorogo-obkhoditsya-svoboda-beztsinna-fon-der-lyayyen

Підтримка України дорого обходиться, свобода безцінна - фон дер Ляйєн

 • 167534 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Підтримка України коштує дорого, але свобода "безцінна", заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у четвер на тлі стрімкого зростання інфляції та високих цін на енергоносії в Європі, передає УНН.

Деталі

Санкції ЄС щодо росії мають глибокий і помітний вплив, заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн в інтерв'ю агентству Рейтер у Києві невдовзі після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Відповідаючи на запитання щодо потенційного впливу зростання вартості життя та енергетичної кризи в Європі на підтримку України, фон дер Ляйєн сказала, що підтримка України "обходиться дорого, але наша свобода, міжнародний мирний порядок та демократія безцінні".

Окремо, політик відзначила швидкість, з якою Україна просувається у прагненні стати членом Європейського Союзу.

"Процес приєднання йде на повний хід. Вражає швидкість, рішучість, точність, з якою ви рухаєтеся", - сказала фон дер Ляйєн.

Фон дер Ляйєн, яка прибула в середу до Києва для зустрічі із президентом Зеленським, додала, що ЄС має зробити все можливе, щоб Україна мала "більше бізнесу, більше доходів".

Українські Національні Новини

Політика