pidtverdzhen-mobilizatsiyi-u-rf-narazi-nemaye-ale-pochati-mozhut-u-bud-yakiy-moment-zsu

Підтверджень мобілізації у рф наразі немає, але почати можуть у будь-який момент - ЗСУ

 • 153068 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Наразі немає підтверджень, що на території росії проводиться мобілізація. Про це повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України Роман Горбач під час брифінгу, додавши, що не може сказати, що вона не стартує, до прикладу, завтра, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Чуток багато, (...) але, щоб провести приховану мобілізацію в державі, це при нинішніх ІТ-технологіях практично неможливо. Якби вона дійсно почалася у рф, ми б за допомогою наших розвідувальних органів та просто небайдужих громадян про це вже знали на другий день", - розповів Горбач.

Деталі

Тому, за його словами, наразі немає підтверджень, що на території росії проводиться мобілізація.

"Вона дійсно проводиться в так званих "ЛНР" та "ДНР", але те, що оголошена мобілізація у рф, поки що таких підтверджень немає. Я не можу сказати, що вона не почнеться завтра. Все буде залежати від обстановки, яка буде складатися на фронті", - сказав Горбач.

Доповнення

Як вважають у Великій Британії, президент росії володимир путін використає дату 9-го травня для оголошення масової мобілізації населення заради вирішального удару по Україні.

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк вважає, що вірогідна мобілізація в росії - це можливість видоїти останні накопичення з населення, що біднішає.

Українські Національні Новини

Політика