pidvischennya-tsin-na-proyizd-u-kiyevi-klichko-ozvuchiv-novi-roztsinki

Підвищення цін на проїзд у Києві: Кличко озвучив нові "розцінки"

 • 22389 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Після закінчення опалювального сезону в Києві відбудеться підвищення цін на проїзд у громадському транспорті. Прогноз, на скільки, в ефірі телеканалу Київ озвучив мер столиці Віталій Кличко, повідомляє УНН.

Цитата:

"Для киян розглядається ціна 12 грн, якщо купувати з використанням "Карти киянина"... Якщо люди купують проїзний на велику кількість поїздок, то вона коштуватиме 14 грн. Якщо людина вирішила один раз проїхати, тоді ми можемо розглядати ціну до 20 грн", – сказав Віталій Кличко.

Деталі

Мер міста додав, що питання про підвищення цін ухвалюватиметься лише після обговорень, презентацій та обґрунтування. Проте до кінця опалювального сезону підвищення ціни на проїзд не відбуватиметься.

“Хотів би ще раз нагадати: ті ж самі пільги, які люди отримують: пенсіонери, пільговики, соціально-захищені верстви населення, діти, учасники АТО - для них залишаються пільги безкоштовного проїзду у громадського транспорту”, - додав Кличко.

Контекст

У жовтні Київська міська державна адміністрація заявила, що столиця готується до підвищення тарифів на проїзд у комунальному громадському транспорті “заради його стабільної роботи”.

16 листопада КМДА зробила заяву, що ціни на проїзд мають піднятися з 1 січня 2022 року.

Проте наступного ж дня Кличко заявив, що підвищення плати за проїзд у Києві до кінця опалювального сезону розглядатися не буде.

Після цього під стінами Київської міської державної адміністрації 18 листопада стартував масштабний мітинг жителів Києва, незадоволених підвищенням тарифів на проїзд у транспорті до 20 грн.

Після хвилі громадських протестів київському міському голові Віталію Кличку довелося вибачитися перед мешканцями столиці за дії свого першого заступника Миколи Поворозника і скасувати його рішення про підвищення вартості проїзду в транспорті.

Українські Національні Новини

Київ