pilgi-dlya-investnyan-ta-podatkova-amnistiya-zelenskogo-poryadok-denniy-radi-na-sogodni

Пільги для інвестнянь та податкова амністія Зеленського: порядок денний Ради на сьогодні

 • 17520 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Верховна Рада України у вівторок, 2 березня, розгляне низку законодавчих ініціатив, зокрема знову спробує взятися за проекти законів №3761 та №3762 щодо податкових та митних пільг для інвестиційних нянь. Про це повідомляє УНН із посиланням на сьогоднішній порядок денний ВР.

Деталі

Проектом закону №3761 пропонується, серед іншого, з 1 січня 2021 року до 1 січня 2035 року звільнити від оподаткування ПДВ операції з ввезення інвестором на митну територію України у митному режимі імпорту устаткування (обладнання) для реалізації інвестиційного проекту зі значними інвестиціями.

Відповідно до законопроекту №3762, пропонується з 1 січня 2021 року до 1 січня 2035 року звільнити інвестора від оподаткування ввізним митом такого устаткування.

Законопроекти щодо пільг для інвестиційних нянь стояли на порядку денному ще минулого пленарного тижня, однак нардепи тоді не дійшли до їхнього розгляду.

Податкова амністія

Також для включення до порядку денного та ухвалення рішення щодо скорочення строку внесення альтернативних проектів значиться низка законопроектів, ініційованих Президентом Володимиром Зеленським, про податкову амністію. Йдеться про:

  • законопроект №5153 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету;
  • законопроект №5154 про внесення зміни до статті 29 Бюджетного кодексу України у зв'язку із внесенням таких змін до Податкового кодексу України;
  • законопроект №5155 про внесення зміни до статті 16 Закону України "Про валюту і валютні операції" у зв'язку із внесенням таких змін до Податкового кодексу України;
  • законопроект №5156 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку із внесенням таких змін до Податкового кодексу України.

Інші питання

Парламентарі сьогодні мають розглянути серед іншого низку проектів постанови про призначення позачергових виборів.

Йдеться про обрання Коларівського сільського голови Бердянського району Запорізької області, Малолюбошанського сільського голови Рівненського району Рівненської області, Теребовлянського міського голови Тернопільського району Тернопільської області, Липовецького міського голови Вінницького району Вінницької області та Комарнівського міського голови Львівського району Львівської області.

Датою всіх позачергових виборів значиться 31 жовтня 2021 року.

Законопроекти, які планують розглянути у першому читанні:

  • щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів;
  • щодо розвитку інституту старост;
  • щодо об'єктів підвищеної небезпеки;
  • щодо забезпечення територіальної доступності дошкільної освіти.

Законопроекти, які планують розглянути у другому читанні:

  • щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян;
  • щодо встановлення альтернативної підсудності справ, учасники яких проживають на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя;
  • щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.

Доповнення

Як стало відомо УНН раніше, Верховна Рада України на поточному пленарному тижні розгляне законопроекти, зокрема щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, податкові та митні пільги для інвестнянь та законопроект, який відміняє сезонне переведення годинників та передбачає закріплення київського часу по всій території України.

Українські Національні Новини

Політика