pischani-khmari-iz-sakhari-sunut-na-frantsiyu

Піщані хмари із Сахари сунуть на Францію

 • 148735 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Піщані хмари із Сахари накриють південно-східну та східну Францію у вихідні. Про це УНН пише з посиланням на Anadolu.

Деталі

За даними метеослужби Meteo Contact, аномальні погодні умови є результатом Сироко, системи гарячого та сухого вітру, що приходить із Середземного моря та дме на північ із пустелі Сахара над Північною Африкою. Потім вона проходить через південне Середземномор'я та у південно-східні райони Франції.

Представники охорони здоров'я Всесвітньої організації охорони здоров'я також попередили, що подібний вітер може становити потенційну небезпеку для здоров'я, рекомендуючи людям обмежити вплив такого піску, коли він «перевищує поріг 45 мікрограмів/м3 у середньому на день».

Частинки пилу та піску можуть нести важкі метали або інфекційні мікроорганізми, підвищуючи ймовірність респіраторних захворювань.

Деякі дослідження вчених вказують на докази того, що такі шторми можуть продовжуватися з огляду на рівень глобального потепління, що спостерігається останнім часом.

Додамо

Хоча піщані бурі можуть впливати на різні ландшафти, наприклад, на засніжені вершини, де танення снігу прискорюється, збільшення кількості часток пилу у атмосфері може, навпаки, викликати утворення хмар, що дає більше тіні і більше охолоджує поверхню Землі.

Передбачається, що Сироко триватиме до початку наступного тижня. Подібні умови та вітри обрушувалися на Францію з середини березня до початку травня, внаслідок чого небо фарбувалося в помаранчеві та жовті відтінки, а автомобілі та будинки вкривалися піском.

Українські Національні Новини

Новини Світу