pislia-ukrainskykh-atak-na-rosiiski-npz-u-bilorusi-terminovo-perekynuly-ppo-na-okhoronu-naftobaz

Після українських атак на російські НПЗ, у білорусі терміново перекинули ППО на охорону нафтобаз

 • 17483 переглядiв

Після українських атак на російські нафтопереробні заводи білорусь терміново посилила безпеку власних нафтобаз, передислокувавши підрозділи протиповітряної оборони, які зазвичай захищають атомні електростанції.

Після українських атак на російські НПЗ в білорусі вирішили терміново посилити безпеку власних нафтобаз і перекинули на їх захист підрозділ ППО, який зазвичай охороняє АЕС. Про це пише УНН з посиланням на "Беларускі Гаюн".

Деталі 

Зокрема, минулого тижня до Єльського району було перекинуто підрозділи військ ППО ЗС РБ:

  • - 1146-й зенітний ракетний полк, який має на озброєнні полку – п'ять батарей «Тор-М2К». Полк виконує завдання щодо охорони Білоруської АЕС.
  • 147-й зенітний ракетний полк, що озброєний - ЗРК "Оса-АКМ". Полк входить до складу Західного оперативного командування.

Усього в Єльський район могли бути перекинуті дві батареї (по одній від кожного полку).

15.04.24, 15:34 • [views_0]

Партизани з руху "Беларускі Гаюн" повідомляють, що військових розмістили у самому Єльську та на околицях села Половки (знаходиться за дев'ять кілометрів на північний схід від міста).

Село знаходиться за ≈ 3 кілометри від Мозирського нафтопереробного заводу. На тлі атак, що продовжуються, на російські НПЗ, які успішно реалізує Україна, зростає загроза і для НПЗ, розташованих у Білорусі

- наголошують у "Беларускі Гаюн".

Доповнення

Партизани зауважили, що після зустріч з путіним 12 квітня, у москві, лукашенко заявив про наміри посилити охорону мозирського НПЗ.

Окрім підрозділів білоруських військ нафтобазу може прикривати також і дивізіон ЗРК С-400 ЗС РФ, розташований на аеродромі "Боків" ("Мозир"). Також, як повідомляють партизани, ще минулого року повідомлялося, що завод планує купити "систему спостереження за безпілотниками".

Попередньо підрозділи 1146-го зенітного ракетного полку можуть перебувати в Єльському районі до кінця 2024 року.

08.04.24, 16:41 • [views_0]

Нагадаємо

Після нещодавньої атаки українських безпілотників на комплекси НПЗ росія посилює протиповітряну оборону на нафтосховищі в тулі, розгорнувши систему "Панцир С1" для захисту промислової інфраструктури міста.