pislya-avianalotiv-u-siriyi-oon-vimagaye-vidpovidey-vid-rosiyi

Після авіанальотів у Сирії ООН вимагає відповідей від Росії

 • 12538 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Організація Об'єднаних Націй (ООН) у вівторок, 25 червня, запросила у Росії інформацію про те, як та використовує дані про місцезнаходження сирійських лікарень. До такого кроку організацію підштовхнула серія авіанальотів на сирійські регіони, при яких постраждали, серед інших, медичні установи. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

Координатор ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок висловив в Раді Безпеки сумніви в тому, що лікарні, які надають організації свої координати, насправді захищені.

З кінця квітня російські військово-повітряні сили і сирійські урядові сили здійснили ряд авіанальотів на сирійські провінції Ідліб і Хама. Росія є найближчим союзником сирійського президента Башара Асада.

Дамаск стверджував, що метою атак було знищення об'єктів джихадистів. У свою чергу представники ООН і Всесвітньої організації охорони здоров'я відзначили, що від бомбардувань постраждали не менше десяти шкіл і понад 23 лікарень. За даними ООН, понад 150 тисяч людей залишили регіони, рятуючись від бойових дій.

Військовий конфлікт між режимом Башара Асада і різними угрупованнями його супротивників, а також терористичними формуваннями триває з 2011 року. В результаті військових дій загинули сотні тисяч людей. Понад 5 млн сирійців були змушені покинути країну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію треба назвати спонсором тероризму - сенатор США

Українські Національні Новини

Політика