pislya-blizko-pyati-rokiv-za-gratami-v-malayziyi-na-batkivschinu-povernulas-ukrayinka-kuleba

Після близько п’яти років за ґратами в Малайзії на Батьківщину повернулась українка - Кулеба

 • 15827 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. На Батьківщину після близько п’яти років перебування за ґратами в Малайзії повернулась українка. Про це у себе у Facebook повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, переда УНН.

"Після майже п’яти років перебування за ґратами в Малайзії громадянка України Клавдія Лопаткіна повернулася додому", - написав міністр.

З його слів, однією з ключових задач, які він ставить перед МЗС - це захист прав українців за кордоном.

"Ще у грудні 2015 року малайзійська поліція затримала Клавдію Лопаткіну у міжнародному аеропорту острова Пенанг за звинуваченнями у перевезенні наркотичних речовин. У 2018 році Вищий суд Джорджтауна штату Пенанг засудив її до довічного (!) терміну ув’язнення", - зазначив він.

Міністр повідомив, що консульська служба МЗС України та посольство у Малайзії у взаємодії з іншими українськими компетентними органами весь цей час захищали права співвітчизниці і добивалися зняття звинувачень.

"Нарешті, наші зусилля дали результат. 13 травня 2020 року Федеральний Суд Малайзії виправдав Клавдію. Зараз вона вже в Україні. Ми ж продовжуємо працювати над звільненням інших наших співвітчизників", - додав Кулеба.

Нагадаємо, напередодні спецрейсом із Франції повертається 170 українців.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС зробив заяву на російському засіданні в ООН щодо Криму

     • 19500 переглядiв

    На кордоні з РФ затримали бойовика "ДНР"

     • 17374 переглядiв