pislya-gazovikh-ugod-putin-dav-glavi-mzs-ugorschini-siyyarto-orden-druzhbi

Після газових угод: Путін дав главі МЗС Угорщини Сійярто орден Дружби

 • 22049 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Президент Росії Володимир Путін відзначив главу МЗС Угорщини Петера Сійярто за "великий внесок у розвиток відносин із Росією". Відповідний указ опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації, передає УНН.

Цитата

“За великий внесок у розвиток російсько-угорських відносин та промислово-інвестиційного співробітництва нагородити орденом Дружби Сійярто Петера — міністра зовнішньоекономічних та закордонних справ Угорщини”, — йдеться у документі.

Контекст

Угорщина в кінці вересня підписала довгостроковий контракт з російською компанією “Газпром” на постачання газу в обхід України.

В Україні заявили, що таким рішенням здивовані і розчаровані.

МЗС України повідомив, що ініціював перенесення засідання Спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва на більш пізній термін. Українська сторона також звернеться до Єврокомісії з надання оцінки відповідності нової угорсько-російської газової угоди з європейським законодавством у сфері енергетики.

Угорщина жорстко відреагувала на критику офіційного Києва через довгостроковий контракт з російською компанією “Газпром”. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Україна втручається у внутрішні справи держави.

Сторони обмінялися викликами послів один одного в зовнішньополітичні відомства.

Російська компанія “Газпром” зупинила транзит природного газу по території України в напрямку Угорщини з 1 жовтня.

Українські Національні Новини

Новини Світу