pislya-intronizatsiya-epifaniya-vidbudetsya-pershe-zasidannya-svyaschenogo-sinodu

Після інтронізація Епіфанія відбудеться перше засідання Священого синоду

 • 11414 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Після інтронізації предстоятеля Православної Церкви України Епіфанія відбудеться перше засідання Священого синоду, на якому будуть створені синодальні управління ПЦУ. Про це заявив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній в ефірі одного з українських телеканалів, передає УНН.

"3 лютого відбудеться інтронізація в святій Софії Київській і після відбудеться перше засідання Священого синоду, де вже остаточно буде узгоджено, затверджено і призначено відповідні посади чи синодальні управління, які будуть діяти в подальшому, розбудовуючи нашу єдину помісну українську православну церкву", - сказав Епіфаній.

Як повідомляв УНН, інтронізація Епіфанія відбудеться 3-го лютого у Софії Київській.

Як повідомляв УНН, інтронізація предстоятеля Православної церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія відбудеться 3 лютого. 

Нагадаємо, раніше Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній повідомив, що його інтронізація може відбутися на початку лютого.

Додамо, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної ПЦУ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі і знову повернули до України.

Українські Національні Новини

Політика