pislya-orderu-mks-na-aresht-putina-pochnetsya-zakulisna-diplomatichna-bitva-kuleba

Після ордеру МКС на арешт путіна почнеться "закулісна дипломатична битва" - Кулеба

 • 428921 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Після видачі ордера на арешт російського диктатора володимира путіна Міжнародним кримінальним судом (МКС) почнеться "закулісна дипломатична битва". Таку думку висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в розмові з журналістом Вадимом Карп’яком, оприлюднену в Instagram, пише УНН.

Цитата

«Зараз розпочнеться величезна закулісна дипломатична битва за повагу до зобов'язань у рамках Римського статуту. Взяти до прикладу ПАР. Тут питання вже не в путіні і не в Україні, а в тому, якщо ордером МКС відверто знехтують, то це розвалить МКС. Тому сам МКС зараз зацікавлений у тому, щоб його актів дотримувалися, а всі країни, які підтримують МКС, включаться до кулуарної дипломатичної битви за забезпечення виконання ордера», – зазначив Кулеба.

Нагадаємо

Міністр ПАР з міжнародних відносин і співробітництва Наледі Пандор підтвердила, що її країна запросила російського диктатора взяти участь у саміті групи країн БРІКС, попри ордер на арешт, виданий МКС проти нього.

Представник президента ПАР Вінсент Магвеня заявляв, що Південна Африка знає про свої юридичні зобов'язання щодо ордера від МКС на арешт путіна.

Також Угорщина заявила, що не буде арештовувати путіна, якщо він в'їде в країну.

Українські Національні Новини

Політика