pislya-perevirok-amku-porusheno-17-sprav-na-pidpriyemstva-tke-cherez-zlovzhivannya-monopoliyeyu

Після перевірок АМКУ порушено 17 справ на підприємства ТКЕ через зловживання монополією

 • 11557 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. За результатами перевірок Антимонопольним комітетом України порушено 17 справ на підприємства теплокомуненерго через зловживання монопольним становищем. Про це заявив голова АМКУ Юрій Терентьєв під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"З березня цього року комплексно по всіх територіальних відділеннях, по всіх областях, Антимонопольним комітетом України проводиться комплексний захід щодо перевірки всіх питань, пов’язаних із теплопостачанням. Станом на зараз вже порушено 17 справ щодо питань зловживання монопольним становищем на місцях", - зазначив Терентьєв.

За його словами, наразі порушені справи розслідуються, а в органах місцевої влади надані рекомендації всім гравцям сфери теплопостачання.

При цьому він додав, що додатково АМКУ перевірить питання непрозорості структури власності підприємств ТКЕ. "Сьогодні буде надано доручення всім територіальним відділенням відпрацювати всі ці кіпрські офшори і застосувати відповідальність, передбачену законом, до тих питань, де ми маємо мутну структуру власності", - додав чиновник.

Нагадаємо, міністерства регіонального розвитку і Міністерства юстиції мають внести на наступне засідання уряду свої пропозиції щодо економічно обґрунтованого зниження цін на тепло і гарячу воду з наступного опалювального сезону, що дасть можливість скоротити ціни на послуги на 15-20%.

Українські Національні Новини

Економіка