pislya-ponad-roku-likuvannya-naymenshu-u-sviti-novonarodzhenu-ditinu-vipisali-z-likarni

Після понад року лікування: найменшу у світі новонароджену дитину виписали з лікарні

 • 51132 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Дівчинку, яку вважають найменшою новонародженою у світі, виписали з лікарні Сінгапура після 13 місяців інтенсивного лікування. Про це повідомляє УНН із посиланням на BBC

Деталі

Квек Ю Сюань народилася трохи менше ніж на 25 тижні, коли середній термін вагітності – 40 тижнів. Її вага була всього 212 г, що дорівнює вазі яблука. Зріст становив 24 см.

Мати Ю Сюань народила її за допомогою екстреного кесаревого розтину на чотири місяці раніше за запланований термін після того, як їй поставили діагноз "прееклампсія" - небезпечно високий кров'яний тиск, який може зашкодити життєво важливим органам і бути фатальним як для матері, так і для дитини.

13-місячне перебування новонародженої у лікарні батьки змогли оплатити завдяки краудфандинговій кампанії, яка зібрала 366 884 сінгапурських долари (близько 270,5 тис. дол. США).

Зараз дівчинка важить 6,3 кг. Лікарі кажуть, що під їхнім наглядом її здоров'я покращилося. Вона досить добре почувається, її стан задовільний для того, щоб виписувати з лікарні. Ю Сюань все ще страждає на хронічі захворювання легенів, вдома їй знадобиться допомога із підтримкою дихання. Однак лікарі стверджують, що з часом дитині буде ще краще.

Додамо

Попередньою рекордсменкою, за реєстром найкрихітніших немовлят від Університету Айови, 2018 року була дівчинка зі США, яка після народження важила 245 г.

Нагадаємо

За даними МОЗ, щороку в Україні народжується від 5 до 6 тис. недоношених малюків.

Передчасно народжені немовлята з'являються на світ із несформованими органами, не вміють самостійно дихати, ковтати, мають проблеми із зором. Перші місяці життя проводять у реанімації, а потім потребують довгої реабілітації, можливо, й хірургічних втручань. Держава забезпечує таких малюків основними ліками, однак більшість життєво необхідних препаратів батьки змушені купувати за власний кошт, вони витрачають приблизно 100 тисяч гривень.

Українські Національні Новини

Новини Світу