pislya-pshenitsi-ta-tsukru-indiya-mozhe-obmezhiti-eksport-risu

Після пшениці та цукру: Індія може обмежити експорт рису

 • 159737 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Аналітики стверджують, що рис може стати наступною метою продовольчого протекціонізму Індії та приєднається до цукру та пшениці у списку експортних обмежень, щоб допомогти зберегти доступність на внутрішньому ринку та контролювати зростання місцевих цін. Про це УНН пише з посиланням на Economic Times.

Деталі

Індія є другим за величиною виробником рису у світі після Китаю та експортувала рис у більш ніж 150 країн у 2021-2022 роках.

Рис тісно пов'язаний з пшеницею в раціоні індійців та державній системі продовольчих пайків.

Однак рішення про обмеження експорту рису залежатиме від того, як зміняться ціни в найближчі тижні.

Розглядається питання щодо обмеження експорту п'яти продуктів, з яких уже було охоплено пшеницю та цукор. Заборона на експорт рису може бути схожою на цукор, експорт якого обмежений 10 мільйонами тонн.

Роздрібна інфляція в країні зросла до восьмирічного максимуму в 7,79% у квітні, у той час як оптова інфляція зросла до 15,08%, що є найвищим показником як мінімум за дев'ять років.

Прагнучи контролювати інфляцію, уряд оприлюднив кілька заходів, у тому числі зниження акцизних зборів на дизельне паливо та бензин, субсидію у розмірі 200 рупій на газові балони для приготування їжі, експортні обмеження на пшеницю та цукор, зниження імпорту сталевих та пластмасових виробів.

Додамо

Рис визначається за довжиною та формою. Басматі - це довгозерний рис, відомий своїм характерним ароматом. Експорт рису басматі з Індії становив 3,95 млн тонн у 2021-2022 роках, тоді як постачання рису басматі досягли 17,26 млн тонн.

Українські Національні Новини

Новини Світу