pislya-roku-podorozhi-sloni-mandrivniki-u-kitayi-nareshti-popryamuvali-u-bik-svoyeyi-domivki

Після року подорожі: слони-мандрівники у Китаї нарешті попрямували у бік своєї домівки

 • 18258 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Стадо слонів, яке привернуло увагу місцевих жителів та людей по всьому світу, здійснивши річну подорож південно-західним Китаєм, схоже, нарешті прямує додому. Про це УНН повідомляє з посиланням на AP.

Деталі

14 азіатських слонів різного розміру та віку попрямували через річку Юаньцзян у провінції Юньнань у неділю ввечері, і тепер їм відкривається шлях до повернення до заповідника, де вони жили, в Сішуанбаньна-Дайській автономній префектурі.

Місцева влада під час подорожі слонів спостерігала за стадом, залучивши у тому числі вантажівки та безпілотники. Навіть були евакуйовані деякі дороги, щоб слони мали змогу безпечно пройти і харчуватися. Попри те, що слони пройшли близько до столиці провінції Юньнань, ні тварини, ні люди не постраждали.

Станом на ніч у неділю слони ще були в окрузі Юаньцзян, приблизно за 200 кілометрів від заповідника.

Національна адміністрація лісового господарства та пасовищних угідь при цьому заявила, що тварини перебували у "підходящому середовищі для існування" після перетину річки.

Уряд провінції заявив, що буде продовжувати працювати над поверненням слонів у їхнє природне середовище проживання найближчим часом.

Контекст

Стадо слонів покинуло заповідник понад рік тому з невідомих причин. Вони кочували понад 500 кілометрів на північ. Діставшись до околиць Куньміна, який є центром бізнесу та туризму, вони знову повернули на південь.

Одного слона, який відокремився від стада, згодом вдалося заспокоїти і повернути до заповідника.

Азіатські слони є одними з найбільш захищених тварин у Китаї, і їх популяція останнім часом зросла приблизно до 300.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві на місяць перекриють вулицю Народного Ополчення

     • 21084 переглядiв