pislya-rudikh-khmar-bilya-rivnogo-zyavilisya-rozhevi-kalyuzhi-fakhivtsi-zyasuvali-prichinu

Після рудих хмар біля Рівного з’явилися рожеві калюжі: фахівці з’ясували причину

 • 37965 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Неподалік від міста Рівне очевидці повідомили про калюжі ярко-рожевого кольору, які з’явились у полі. Причиною такого явища стала невідома рідина, яку під час обробки землі розпилив один із сільхозвиробників. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передає УНН.

Деталі

За даними рятувальників, підозрілі калюжі із рожевою рідиною у полі помітив напередодні, 22 липня, мешканець села Колоденка.

Цитата

“Зі слів голови місцевої ОТГ було встановлено, що один із сільськогосподарських виробників, під час обробки угідь залишив рештки рідини невстановленого походження”, - заявили у ДСНС.

Додамо

Зазначається, що головним управлінням ДСНС України у Рівненській області було проінформовано екологічну службу, гідрометеорологічу службу та направлено на місце події радіохімічну лабораторію обласного управління ДСНС.

Фахівцями взято проби ґрунту та самої хімічної речовини, а також заміри повітря.

Про результати буде проінформовано громадян найближчим часом.

Що було раніше?

20 липня поблизу міста Рівне на території заводу ПАТ “РівнеАзот” сталася аварія у результаті якої у небо здійнялися руді хмари. Жертв та постраждалих немає. За цим фактом місцева поліція відкрила кримінальне провадження.

Як повідомлялося, над підприємством “РівнеАзот” 20 липня з’явилася руда хмара. Видання РадіоТрек з посиланням на джерела повідомляє про вибух, а керівник з комунікацій “Group DF” Олег Арестархов, до якої входить підприємство, зазначає, що відбулася розгерметизація трубопроводу.

За інформацією працівників ДСНС викид газів не становить загрози життю та здоров’ю населення.

Після аварії на ПАТ “РівнеАзот” перевірять інші хімпідприємства міста.

Українські Національні Новини

Суспільство