pislya-skandalu-z-tuflyami-na-pidborakh-u-minoboroni-mayut-za-misyats-viznachitisya-z-zakupivleyu-vzuttya-dlya-zhinok-viyskovikh-na-parad

Після скандалу з туфлями на підборах: у Міноборони мають за місяць визначитися з закупівлею взуття для жінок-військових на парад

 • 22607 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. У Міністерства оборони України мають місяць для того, щоб закупити взуття для жінок-військовослужбовців, які крокуватимуть на параді до Дня Незалежності. Про це УНН повідомили джерела у Міноборони.

Цитата:

“У нас є місяць часу, щоб закупити взуття, та два тижні, щоб дівчата тренувалися в ньому та встигли до нього звикнути”, - зазначив співрозмовник агентства в Міноборони.

Деталі

За наданою УНН інформацією, зі вчорашнього дня підрозділ, який відповідає за розробку обмундирування, почав розглядати різні пропозиції, які є на ринку.

За розпорядженням міністра оборони Андрія Тарана, передусім мають закупити 164 пари взуття для курсанток, які мають пройти на параді. Міністр наголосив, що цінова політика не стоїть в пріоритеті, орієнтуватися будуть на комфорт для жінок, повідомило джерело.

“Самі ж дівчата сказали, що їм потрібно, щоб каблук був мінімум від 30 міліметрів”, - зазначив співрозмовник УНН у відомстві.

Якщо обрану модель взуття вподобають курсантки, то у Міноборони розглянуть можливість, щоб закупити це взуття масово.

Нагадаємо

24 серпня на Хрещатику відбудеться військовий парад, присвячений 30-річчю Незалежності України. Разом із іншими підрозділами головною вулицею столиці крокуватиме жіноча “коробка” військовослужбовиць ЗСУ, репетиції ходи якої відбулись на Київщині.

Міноборони оприлюднило дані, що учасниці параду до Дня Незалежності України мають крокувати на підборах. У парламенті таку ініціативу назвали приниженням жінок-військових. Після цього міністерки Стефанішина, Лазебна і Лапутіна закликали Міноборони відмінити підбори для жінок-військових на параді до Дня Незалежності.

Як заявив міністр оборони Андрій Таран, для дівчат-курсанток, які крокуватимуть на військовому параді, присвяченому 30-річчю Незалежності України, пошиють експериментальне взуття.

У мережі вже показали, як може виглядати експериментальне спецвзуття українських курсанток для параду до Дня Незалежності.

Українські Національні Новини

Суспільство