pislya-ugodi-z-fuksom-groysman-priznachiv-kirilyuka-glavoyu-derzhgeonadra

Після угоди з Фуксом: Гройсман призначив Кирилюка главою Держгеонадра

 • 9244 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Вчора, 27 березня, Прем'єр-міністр України підписав розпорядження про призначення Олега Кирилюка на посаду голови Державної служби геології та надр України, передає УНН з посиланням на текст відповідного документа.

Кирилюк призначений главою відомства терміном на 5 років, з випробувальним терміном 3 місяці. Він виграв конкурс на посаду глави Держгеонадра 12 березня.

Кандидатуру Кирилюка відібрала Комісія з питань вищого корпусу державної служби, яка діє при Національному агентстві з питань державної служби України. До цього часу Кирилюк мав статус тимчасово виконуючого обов'язки голови Держгеонадра останні півтора року. Він був призначений на посаду 24 травня 2017 року.

За час керівництва Кирилюка відомство видало 16 ліцензій на видобуток газу компанії "Голден Деррік", що до Революції гідності належала екс-міністру енергетики Едуарду Ставицькому. Сьогодні компанія називається "Іст Юроуп Петролеум", її пов'язують з російським олігархом Павлом Фуксом.

В кінці 2018 року Фукс отримав фактично "подарунок" від Кирилюка, який погодив продаж державної частки НАК "Надра України" в компанії бізнесмена "Іст Юроуп Петролеум". Державна частка, завдяки цій угоді, відішла фірмі з орбіти того ж Фукса.

Вартість продажу частки, за яку Україна відмовилася від власних родовищ, була довгий час таємницею. Але недавно НАК "Надра України" повідомила, що продала державну частку в компанії ТОВ "Іст Юроуп Петролеум" за 12 млн грн.

Додамо, що НАК "Надра України" і Держгеонадра відмовилися надати копію резонансної угоди з Фуксом. Детальніше про це читайте тут.

Українські Національні Новини

Економіка