pislya-viboriv-mists-v-infektsiynikh-likarnyakh-mozhe-vistachiti-ne-vsim-medik

Після виборів місць в інфекційних лікарнях може вистачити не всім - медик

 • 20053 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Прийдешні місцеві вибори несуть у собі ризик чергового спалаху захворюваності на "ковід". Але все буде залежати від самих людей, від їх дисциплінованості та дотримання ними карантинних обмежень. Про це у коментарі УНН розповів лікар-інфекціоніст Ігор Гайдук.

Глибина ймовірної "ковід"-кризи після виборів залежатиме від того, чи вистачатиме у лікарнях місць для всіх тих, хто потребуватиме допомоги. А йдеться переважно про людей старшого віку.

Гайдук нагадав, що КМУ ввів зараз дострокові канікули для дітей та дистанційне навчання для студентів, і це на думку лікаря, може бути певним стримуючим фактором поширення коронавірусу.

"Зараз же і дітей, і студентів вилучили із навчального процесу, а вони є супер-носіями вірусу для людей похилого віку. Якщо ті не будуть ходити до школи, то відповідно не будуть заражатися", - пояснює він.

А що до самого дня голосування, то лікар переконаний, що найголовнішу роль гратиме обачність голосуючих.

"Якщо на виборах люди не будуть заходити поступово и чекати на дистанції, тоді є ризики. Але ж, якщо люди заразяться на дільницях, то потім буде спалах. І тоді вже залежно від того, скільки місць залишиться у лікарнях, стільком лікарі і зможуть допомогти.

Якщо буде перевантажено, як це було в Італії та в Іспанії, то тоді ось так и вийде. Без сумніву ризики є наскільки вони (голосуючи) зустрінуться на дільницях з людьми, які інфіковані і перебувають у закритому приміщенні", - додав медик.

Нагадаємо, деякі лікарі прямо закликають людей похилого віку утриматися від відвідування виборчих дільниць. Кажуть, що більше 90% хворих, які знаходяться в стаціонарах, це люди як раз із групи ризику віком 60-65+.

Як відомо, місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня.

Лідерами за показниками зараження коронавірусом залишаються: Київ, Харківська, Одеська та Львівська області.
За час пандемії померли в Україні від “ковід” 5133 особи, переважно, люди старшого віку. 

Найбільше летальних випадків зафіксовано у столиці (497 осіб).

Українські Національні Новини

Суспільство