pislya-vpiymannya-rosiyeyu-eks-morpikha-ssha-zatrimali-rosiyanina

Після впіймання Росією екс-морпіха США затримали росіянина

 • 9376 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. У міністерстві закордонних справ РФ заявили про затримання співробітниками ФБР США росіянина на Північних Маріанських островах, що сталося 29 грудня, після затримання у Москві американця, колишнього морського піхотинця Пола Вілана за підозрою в шпигунстві, передає УНН з посиланням на заяву МЗС РФ.

"Підтверджуємо повідомлення ЗМІ про арешт російського громадянина на Північних Маріанських островах (США). Наш співвітчизник Дмитро Вікторович Макаренко, 1979 р.н., прибув на о. Сайпан 29 грудня разом з дружиною, неповнолітніми дітьми та літніми батьками. Він був затриманий співробітниками ФБР в аеропорту відразу після прильоту", - повідомили в МЗС РФ.

При цьому, як наголошується, посольство Росії у Вашингтоні дізналося про те, що сталося з ним, "не від американських правоохоронних органів, а від його близьких".

"За наявною інформацією, Д.В.Макаренко етапований з Північних Маріанських островів до Флориди. Наше посольство в США продовжує домагатися консульського доступу до нього, який... повинен був бути наданий нам до 2 січня. Вимагаємо від Вашингтона роз'яснення причин арешту і повного дотримання прав громадянина Росії", - відзначили в МЗС РФ.

Нагадаємо, в ФСБ РФ повідомили, що 28 грудня 2018 року у місті Москві співробітниками російської спецслжби при проведенні шпигунської акції затриманий громадянин США Пол Вілан.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Україна наростила споживання електроенергії на 2,3%

     • 11939 переглядiв