pislya-vstanovlennya-peremirya-na-donbasi-porushennya-skorotilisya-bilsh-nizh-vdvichi-khug

Після встановлення перемир’я на Донбасі порушення скоротилися більш ніж вдвічі - Хуг

 • 10963 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Минулого тижня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню на 60%. Про це сьогодні під час брифінгу заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, передає УНН.

"Минулого тижня місія зафіксувала на 60% менше порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати у середньому з тижнем до того, як набуло чинності це рішення. За спостереженням місії, бойова активність залишалась на низькому рівні протягом наступних днів аж до 4 вересня, коли кількість порушень режиму припинення вогню дорівнювала ¾ від кількості порушень, зафіксованих до підтвердження відданості дотриманню режиму тиші", - сказав він.

За словами заступника голови СММ, з того моменту ситуація поліпшилась, а кількість порушень режиму припинення вогню зменшилась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ОБСЄ розповіли про жертви серед цивільних з обох боків лінії зіткнення

"З моменту оголошення рішення про підтвердження відданості дотриманню режиму тиші, більшість порушень режиму припинення вогню були зафіксовані в районах на схід від Маріуполя, в районах Авдіївки, Ясинуватого, Донецького аеропорту і Світлодарська та  Дебальцевого", - зазначив Хуг.

Він відмітив помітне зменшення використання озброєння, яке відповідно до мінських угод мало бути відведене.

ЧИАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ зафіксувала 500 вибухів в одному з районів Донбасу протягом трьох годин

Українські Національні Новини

Кримінал та НП