pislya-zakinchennya-observatsiyi-evakuyovanikh-z-kitayu-suprovodzhuvatimut-sche-kilka-tizhniv-danilov

Після закінчення обсервації, евакуйованих з Китаю супроводжуватимуть ще кілька тижнів – Данілов

 • 14073 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Після закінчення двотижневої обсервації у Нових Санжарах, людей, яких було евакуйовано з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань, ще супроводжуватимуть протягом двох тижнів, щоб впевнитися у безпеці. Про це в ефірі Українського радіо повідомив Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, передає УНН.

"Люди, яких ми евакуювали у Нові Санжари, проходять дослідження. Перші дослідження показали негативні результати, повторні також, тобто вірусу там немає. Люди їдуть додому, але перебувають під наглядом лікарів. Надалі ще щонайменше кілька тижнів ми будемо їх супроводжувати, щоб впевнитися, що ми в безпеці. Я особисто був у Нових Санжарах і нічого лячного там немає", - зазначив він.

Нагадаємо, у четвер, 5 березня, о 12:00 закінчується термін обсервації у медцентрі “Нові Санжари” людей, яких було евакуйовано з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань.

Як раніше повідомляв УНН, 20 лютого літак із евакуйованими українцями з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань приземлився у Харкові.

Так, спецрейсом з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань до України прибули загалом 94 особи, з яких 22 особи — члени екіпажу і супроводжуючого медичного персоналу, а також 72 пасажири. Серед пасажирів, яких направили на обсервацію, 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Ріки, Чорногорії, Панами та Ізраїлю).

Евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доправили на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області. Це спричинило спротив місцевих жителів, сталися сутички.

Українські Національні Новини

Політика