pislya-zemletrusu-gayiti-mozhe-nakriti-tropichniy-shtorm

Після землетрусу Гаїті може накрити тропічний шторм

 • 19979 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. У переповнені лікарні в комуні Ле-Ке в Гаїті продовжують надходити постраждалі від руйнівного землетрусу в Гаїті, але ліжок на всіх вже не вистачає. Про це пише УНН з посиланням на EuroNews.

Деталі

Носилки з пораненими пацієнтами доводиться розміщувати прямо на вулиці. Тим часом бригади рятувальників відчайдушно намагаються розібрати завали в надії знайти живих.Прем'єр-міністр країни Аріель Анрі назвав ситуацію драматичною, але закликав співвітчизників "не панікувати" і "підтримувати" один одному, а також подвоїти запобіжні заходи. 

Цитата

"Ситуація і до цього була досить вразливою, і ця криза наклалася на іншу, якщо можна так сказати. Бо у нас вже була величезна політична нестабільність, у нас було насильство, відсутність безпеки вцілому, у нас пандемія коронавірусу. Крім того ми не особливо звертаємо увагу на те, що більше 40% населення Гаїті потерпає від браку продовольства. Так що рівень вразливості цих людей досить високий. До того ж ми очікуємо приходу тропічного шторму в найближчі години", - сказав Флоран дель Пінто, менеджер Центру надзвичайних операцій МФКК.

Тим часом стало відомо, що Організація Об'єднаних Націй виділить щонайменше 8 млн доларів на допомогу постраждалим в результаті землетрусу в Гаїті з Центрального фонду реагування на надзвичайні ситуації.

Нагадаємо

ООН пропонує створити “гуманітарний коридор” через райони Гаїті, щоб надати допомогу людям, постраждалим від землетрусу. Уряд оголосив надзвичайний стан в країні на місяць.

Українські Національні Новини

Новини Світу