pitannya-ne-mozhe-pidnimatisya-poki-ne-zakinchitsya-viyna-zelenskiy-sprostuvav-slova-lavrova-pro-nibito-obgovorennya-z-ukrayinoyu-znyattya-sanktsiy

Питання не може підніматися, поки не закінчиться війна: Зеленський спростував слова лаврова про нібито обговорення з Україною зняття санкцій

 • 209913 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський відреагував на заяви міністра закордонних справ росії сергія лаврова про нібито обговорення делегацій зняття антиросійських санкцій. В інтерв’ю ΕRΤ голова держави заявив, що це питання не може підійматися, допоки не закінчиться війна, передає УНН.

Цитата

“Точно у тих домовленостях, про які говорили групи – представники російської та української делегацій, питання зняття санкцій не підіймалося, і не може бути піднятим”, – заявив Зеленський.

Деталі

Відповідаючи на це питання, Голова держави звернув увагу, що санкції накладаються на російську федерацію за те, що вона є суб’єктом, який розпочав війну проти Держави Україна, порушив нашу територіальну цілісність та суверенітет.

“Санкції починались з анексії Криму. З того моменту санкції починались невеличкі, слабкі, що дозволило росії думати про повномасштабне вторгненні. Потім була окупована частина Донбасу, і нарешті, нажаль… 24 лютого розпочалася повномасштабна агресія росії, повномасштабна війна, і повномасштабна окупація територій України”, – зазначив Президент.

Він додав, що потужні санкції накладалися за вбивства, за окупацію, за незаконне вторгнення.

“Поки що війна не закінчилася, поки що ми не повернули наші території, я здивований, в принципі, що підіймається питання щодо зняття санкцій”, – наголосив Зеленський.

Додамо

В інтерв’ю китайському виданню "Сіньхуа" міністр закордонних справ росії сергій лавров заявив, що "на порядку денному" переговорів між Україною і росією серед іншого є скасування санкцій проти рф.

Українські Національні Новини

Політика