pitannya-sanktsiy-povernetsya-na-poryadok-denniy-yes-nayblizhchimi-tizhnyami-moravetskiy

Питання санкцій повернеться на порядок денний ЄС "найближчими тижнями" - Моравецький

 • 272513 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. "Найближчими тижнями" питання санкцій повернеться на порядок денний ЄС, ухвалення 11-го пакету обмежень проти рф очікується протягом двох місяців. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в інтерв'ю RMF FM, пише УНН.

Цитата

"Думаю, ця тема повернеться до порядку денного найближчими тижнями. Я чув, що президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн також відкрита для цього", - сказав він.

Коментуючи, коли ж буде наступний пакет, прем'єр Польщі вказав: "Сподіваюся, у найближчі 2 місяці".

Деталі

Моравецький зазначив, що "стримано оптимістичний, що ми зможемо переконати наших партнерів у подальших пакетах".

Він сказав також, що "сподівається", що нереалізовані висунуті Польщею умови ЄС, коли Варшава схвалила 10-й пакет санкцій після багатогодинних переговорів, будуть включені в наступний пакет. Ідеться про санкції проти білорусі, осіб, відповідальних за депортацію українських дітей, російських пропагандистів, а також введення обмежень щодо "росатома" та російських алмазів.

На запитання, як він оцінює той факт, що ЄС зараз більше зосереджений на боротьбі з обходом санкцій, аніж на роботі над подальшими пакетами, прем'єр-міністр сказав, що Польща діє у цьому питанні за двома напрямками. "З одного боку, ми вказуємо Єврокомісії на ці дірки, на ці лазівки, які росія використовує для обходу санкцій, а з іншого боку ми серед тих, хто направляє наступні пакети", - пояснив Моравецький. 

Доповнення

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн днями вказала, що новий пакет санкцій ЄС проти рф буде спрямований на закриття лазівок, які використовуються для обходу вже введених санкцій. 

Українські Національні Новини

Новини Світу