pivden-sili-oboroni-urazili-vorozhiy-blokpost-sklad-boyepripasiv-ta-dva-chovni-dlya-manevruvannya-drg

Південь: Сили оборони уразили ворожий блокпост, склад боєприпасів та два човни для маневрування ДРГ

 • 734418 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Сили оборони у Херсонській області продовжують відпрацьовувати удари по російських окупантах. Керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону повідомила, що українські захисники знищили ворожий блокпост на лівобережжі, а також уразили склад боєприпасів та два човни, призначені для маневрування диверсійно-розвідувальних груп в дельті Дніпра, передає УНН.

Цитата

“Ситуація залишається доволі складною, але стабільно контролюється Силами оборони. Якщо протягом минулої доби ворог понад 55 разів обстрілював населені пункти, то наші ракетно-артилерійські підрозділи і авіація виконали понад 60 вогневих завдань. І є відповідні результати. Є влучання в пункти зберігання боєприпасів у Каховці, паливно-мастильних матеріалів у Олешках. Є знищення ворожого блокпосту на лівобережжі. Є також влучання з ураженням і пошкодженням великої каліберної артилерії – це понад 5 одиниць, і 3 одиниці автомобільної техніки. Також уражено два човни, які ворог продовжує готувати для маневрування диверсійно-розвідувальних груп в дельті Дніпра”, – зазначила Гуменюк.

Деталі

За її словами, окупанти, в більшому ступені, займаються імітацією активної діяльності та продовжують свої терористичні заходи, обстрілюючи мирне населення. Але, відповідно, розгортання таких сил, які б рушили в бік правобережної Херсонщини, про те, що вони говорять у своїх наративах, не спостерігається.

“Водночас, є невелике скупчення військ на Запорізькому напрямку. Це також потужний напрямок, який знаходиться в зоні пильної уваги. Але вся ситуація контролюється силами оборонами, і вони готові до розвитку подій”, – додала Гуменюк.

Доповнення

У Генштабі повідомили, що авіація Сил оборони минулої доби завдала 19 ударів по районах зосередження окупантів, а також 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Українські Національні Новини

Війна