pivdenna-koreia-planuie-trystoronnii-samit-z-yaponiieiu-ta-kytaiem-u-travni-dlia-obhovorennia-rehionalnykh-pytan

Південна Корея планує тристоронній саміт з Японією та Китаєм у травні для обговорення регіональних питань

 • 32138 переглядiв

Південна Корея планує провести тристоронній саміт з Японією та Китаєм у травні, щоб обговорити економічне співробітництво, регіональні питання, включаючи ядерну та ракетну загрози з боку Північної Кореї, та відновити тристоронній діалог після перерви з 2019 року.

Південна Корея планує провести тристоронній саміт з Японією та Китаєм у травні. Про це повідомляє Kyodo News, передає УНН.

Деталі

Південна Корея готується до відновлення тристороннього саміту з Японією та Китаєм, який відбудеться у травні, повідомляють дипломатичні джерела в четвер.

Південна Корея, яка очолює цей тристоронній діалог, раніше намагалася провести саміт у 2023 році.

Останній раз такий саміт відбувся у грудні 2019 року.

Напруженість між Токіо та Сеулом загострилася у 2018 році після рішення Верховного суду Південної Кореї стосовно компенсації за примусову працю під час колоніального правління Японії на Корейському півострові в 1910-1945 роках.

Додамо

Очікується, що на саміті лідери країн обговорять економічне співробітництво та регіональні питання, включаючи ядерні та ракетні загрози Північної Кореї. Південна Корея та Японія сподіваються використати вплив Китаю на Пхеньян для вирішення проблем, пов’язаних з Північною Кореєю.

Південна Корея зупинила судно, що прямувала з КНДР до рф03.04.24, 12:48 • [views_0]